Tipikus nyitómeccs

2010.06.11. 18:26 mateja | szólj hozzá

Nos, jelentem tisztelettel a VB megkezdődött a Dél-afrikai Köztársaság – Mexikó mérkőzéssel, amire én előzetesen 2-1-es vendég győzelmet tippeltem. Hát, nem jött be.

 

Mexikó – Unalom – Dél-Afrika

 

Az első mérkőzésen a házigazdáktól előzetesen kevesebbet, míg Mexikótól többet vártam, azonban utóbbiak játéka számomra csalódást keltő volt. Úgy hittem, hogy majd szétszedik, szétfutják az afrikaiakat, és kihasználva technikai fölényüket majd magabiztosan diadalmaskodnak. Az elején így is indult a történet, gyakorlatilag 10 percig Dél-Afrika át sem jutott az ellenfél térfelére, Mexikó sorra vezette a támadásait. Az is igaz ugyanakkor, hogy nem volt ezek között olyan nagy helyzet, mert mindig az utolsó passzt szúrták el, ezért nem sikerült akkora gólhelyzetet kialakítaniuk.

A kezdeti sokkból aztán felálltak a hazaiak, és kibontakozott egy jó kis mezőnyfoci, ahol csak egymás hibáiból éltek a csapatok, és kezdett olyan unalmassá válni a találkozó, mint ahogy arra előzetesen számítottam. Az első félidő utolsó 15 perce aztán kezdett egy kicsit kárpótolni, de meglepetésre nem Mexikónak voltak lehetőségei, hanem a rendező nemzet játékosai döntöttek úgy, hogy kicsit aktivizálják magukat.

 

Igazságos döntetlen

 

A második félidő elején aztán váratlanul (?) vezetést szerzett a Dél-afrikai Köztársaság, a leírhatatlan nevű Siphiwe Tshabalala óriási, ballábas bombájával, amely a bal felső pipában kötött ki. A gól érezhetően megfogta a mexikóiakat, ugyanis elmaradtak az első félidőhöz hasonló akciók. Továbbra is tipikus mezőnyfutball zajlott, de semmi jel nem utalt arra, hogy veszélybe kerülne a házigazdák 3 pontja. Míg nem egy alkalommal kihagyott a védelem, és egy rossz helyezkedés után az elöl ragadt Rafael Márquez közelről kiegyenlített. Ezek után azt hittem, hogy az előzetesen leadott tippem valóra fog válni, és Mexikó begyűri ellenfelét, de e helyett még örülhettek az 1 pontnak is, hiszen a 90. percben Mphela lefutva védőit a kapufát találta el. A végeredmény a 3 perces hosszabításban már nem változott, így összességében szerintem egy igazságos, nem túl jó színvonalú mérkőzést láthattunk nyitásként, amelynél minden bizonnyal csak jobb jöhet. Például 8 órakor, az Uruguay – Franciaország találkozó…

 

Dél-afrikai Köztársaság – Mexikó

1-1

gól: Tshabalala 55’, ill. Márquez 79’

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://futball.blog.hu/api/trackback/id/tr282074760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása