Are U crazy, Capello?

2010.06.01. 22:38 mateja | 4 hozzászólás

Komolyan mondom, ezt nem hiszem el. Fabio Capello, a labdarúgás egyik legnagyobb edzője, legokosabb mestere, leg… had ne folytassam, szóval az egyik „isten”. Anglia szövetségi kapitánya, és ma keret hirdetett. Nem is akármilyet…

 

A bejegyzés elején mindenképpen el kell mondanom, hogy – bár ez azt hiszem látszik az oldaldobozokból is – számomra az elsőszámú válogatott Anglia (Magyarországot most ne vegyük ide). A szívem valamiért mindig is a háromoroszlánosok felé húzott, még az 1996-os Európa-bajnokságon szereplő gárda, elsősorban természetesen Alan Shearer fogott meg, és azóta is tart a románc.

 

OFF

Egy kis freudi beütés is biztos van azért, ugyanis a FIFA 94-től kezdve folyamatosan Angliával játszottam az első mérkőzéseket, ugyanis a játék bekapcsolása után mindig rámentem a quick match-re, ahol egy „barátságos” német-angol csörte résztvevői közül rendszerint utóbbit választottam.

ON

 

Na de térjünk vissza a jelenre. Szóval, Angliának mindig is legendásan jó játékoskerete volt, de valahogy az utóbbi években (évtizedekben) sosem tudtak odaérni a jobb pozíciókhoz. Vagy egy butaság miatt estek ki (1998: Beckham), vagy csak szimplán szarok voltak (pl. amikor Seaman benézte Ronaldinho szabiját, és az angolok emberelőnyben sem tudtak győzni…). A Sven Goran Eriksson-os éra gyakorlatilag egy szót sem érdemel, nevetséges taktikát és felfogást alkalmazott a svéd, s tette mindezt állandóan. DE aztán jött a remény Fabio Don Capello személyében…

A csapat simán kijutott a VB-re, végre nem kellett izgulni, mint például anno a görögök ellen, és ha sokszor nem is volt szemet gyönyörködtető a játék, de legalább hozták az eredményeket, és náluk már ez is nagy szó (bár mi is így hoznánk…) Aztán az öreg Mester gondolt egyet, és szerintem egész Angliát sokkolta azzal, hogy kihagyta a Világbajnokságra utazó keretből Darren Bentet, valamint Theo Walcottot. Hmm. És hmmmmm. What the fuck, és ooo my God!!!

 

Szerintem aki ismeri a két játékost, annak felesleges bármiféle hosszú magyarázatokat írnom, legyen  most elég ennyi: Theo Walcott a Premier League leggyorsabb játékosa, ezt egy cikkben olvastam egyszer (tudom, hol a cikk?! – bocsánat, nem tudom). Bentet pedig az angol góllövőlistán egyedül egy Wayne Rooney nevű srác tudta megelőzni… Miről beszélünk? Tényleg annyira jól állnak a fiúk, hogy megengedhető ennek a két futballistának a számításba nem vétele? Én nem hiszem.

 

Egy szó mint száz, ezt csak egyféleképpen fogja megmagyarázni a Don Egy világbajnoki címmel, esetleg egy 4 közé jutatással. Minden más csalódás és kudarc lesz, és akkor aztán jönni fognak a kritikus hangok arról, hogy miért kellett otthon hagyni az említette játékosokat. De ezzel azt hiszem Capello is tisztában van. Remélem.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://futball.blog.hu/api/trackback/id/tr772049355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szferi 2010.06.02. 08:08:41

ha tényleg 96 óta követed az angol focit, hogy lehetsz ennyire hülye? ;)

walcott gyors, de ez minden amit tud. swp is gyors, jobban cselez, tud passzolni, bizonyította is hogy jobban működik vele a támadó szekció mint walcottal. ilyen apróságokon is múlik a kerettagság. az arsenalban se volt sok jó meccse idén, de a válogatottban legutoljára horvátország ellen játszott jól majd két éve, minek vitte volna?

darren bent meg szóra sem érdemes. heskey erőcsatár, crouch jól fejel, gyors embernek előre ott lehet j.cole. kellett még egy csere, bent, defoe c.cole közül teljesen mindegy kit vitt ki, egyik olyan mint a másik. bent jó idényét k.philipséhez lehet hasonlítani, belőle is mi haszon volt, hogy középszerű játékosként a 30 góljával bekerült a 2000es keretbe?

nem nagy játékos se bent, se walcott, egyik se tudna semmivel sem többet hozzátenni a csapathoz, mint a kerettagok.

az ericssonos megjegyzésedhez meg annyit, hogy az a bizonyos ronaldinho szabi is az ő idején volt már, ez volt az egyetlen komoly tétmeccse, amit elvesztett. minden selejtezőt sikerrel vett, 2002ben az általam látott legjobb angol válogatottat rakta össze, 2004ben egy meg nem adott gól után a rendező portugálok verték ki a csapatot 11esekkel , 2006ben rooney idiótasága miatt 80 perc emberhátrány után szintén portugália ellen tizenegyesek. de mindenről ő tehet, te biztos jobban csináltad volna.

mateja · http://futball.blog.hu/ 2010.06.02. 11:00:47

@szferi:
Kedves szferi, először is köszönöm a hozzászólást.

Walcott: vele még úgy vagyok, hogy oké, elfogadom a döntést, de ez nyilván egyéni szubjektivitás kérdése hogy ki, mit lát bele egy-egy játékosba. Az én szememben Walcott nagyobb játékerőt képvisel mint SWP, de reméljük, hogy neked és Capellonak is igaza lesz.

Bent: Ebben az esetben viszont nem értünk egyet :) S ez nem csak ízlés kérdése, egy csatárt a góljai minősítenek, s hasonlítsuk őket össze csak nagyon röviden:
Heskey az elmúlt 175 angol ligás meccsén összesen 35 gólt szerzett, míg Bent 138 mérkőzésen 73-szor talált a kapuba. Arról nem is beszélve, hogy Bent 6 évvel fiatalabb, és Heskey sosem volt az a futóbolond, ahogy te is írtad, ő mindig is az a tipikus erőcsatár volt. Csak hogy, és ez innentől kezdve megint csak teljesen szubjektív személyes vélemény, de ez az időszak már lejárt a futballban.
Ha megnézzük a mostani idény legnagyobb gólvágóit (Higuain, Messi, C. Ronaldo, Drogba, Milito) egyik sem igazán sorolható az erőcsatár kategóriába. Mindegyik iszonyatosan szemfüles, technikás, gyors futballista. Esetleg Rooney lehet az, aki a legjobban hasonlít Heskey-hez felépítésben, nade Wayne sokkal gyorsabb és technikásabb nála.
A két kezdő csatár valószínűleg úgyis utóbbi + Crouch lesz, éppen ezért én feleslegesnek tartok elvinni egy kiégett, öreg 30 éves csatárt, amikor ott van egy fiatal, remek szezont produkáló srác is. De ha Capello VB-t nyer, írok neki egy levelet, amiben bocsánatot kérek :)

szferi 2010.06.02. 12:16:26

@mateja: szívesen, az a jó itt, hogy nincs tömeg :)

szerintem a statisztikák alapján nem lehet összeállítani egy csapatot, illetve lehet, csak nem biztos, hogy az működni is fog. míg bent elsőszámú csatár a sunlandben, addig itt olyan emberekre van szükség, akik kiegészítik rooneyt, crouch és heskey ilyen. rooney cseréjeként pedig defoera számít capello, ő azért egy komolyabb csapatban nyomta végig az idényt, hogy nem lőtt annyi gólt az egy dolog. felőlem vihette volna bentet is, de ahogy írtam, nagyrészt mindegy- kb. ugyanaz a szint mind a kettő.

süti beállítások módosítása