Az első forduló rövid értékelése

2010.06.17. 12:57 mateja | 1 hozzászólás

Túlvagyunk az első körön a világbajnokságon, és azt kell hogy mondjam: gyerekek, ez eddig nagyon kevés!

 

Lehet itt kifogásokat keresni, miszerint ezek csak az első meccsek, meg rendkívül felkészültek egymásból a csapatok stb., ez akkor is valami elkeserítően gyenge VB eddig. Biztos lesz ez még jobb is – elég csak a tegnapi Uruguay meccsre gondolni, ahol legalább 3 gól is született -, de akkor is: azt hiszem, nem én vagyok az egyedüli, aki másképp képzelte a dolgokat.

Igazán jó játékot én eddig csupán 2 csapattól láttam: az egyik természetesen Németország, aki hozta a papírformát, és egyelőre ez is bőven nagy szó! Szépen, okosan, agresszívan, gólra törően és eredményesen is játszottak. Le a kalappal előttük, de emiatt még fokozottabban fogom követni őket a következő meccseken.

A másik csapat nálam a veresége ellenére is Spanyolország, amely normál körülmények között, ezzel a játékkal 50-ből 48 alkalommal megveri az amúgy remekül felkészített svájciakat, de rossz napjuk volt, semmi sem sikerült nekik. Aki futballozott már, tudja hogy ez milyen érzés, és hogy sajnos akarva-akaratlanul is előfordul néha. Így viszont nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a biztos továbbjutás érdekében minkét hátralévő találkozójukat meg kell, hogy nyerjék, de egyrészt ez nem lesz egyszerű, másrészt pedig könnyen előfordulhat, hogy másodikként továbbjutva Brazíliával találják majd magukat szembe a legjobb 16 csapat között – ahol nagyon kíváncsi leszek, hogy melyik együttes fog továbblépni.

 

Mindent összevetve nem szeretnék oldalakon keresztül sírni, hogy milyen rossz ez a VB, mert biztos vagyok benne, hogy hamarosan beindul a szekér, és amikor már valóban minden pont aranyat érhet, akkor több izgalom, és magasabb színvonal fogja jellemezni ezt a tornát is. Ámen.



A bejegyzés trackback címe:

https://futball.blog.hu/api/trackback/id/tr422088814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bsteve 2010.07.04. 08:45:58

Most így a vége felé azt mondom, elég magas lett a színvonal, de kell egy kis hülyülés is: tehenek és gorillák a pályán :))

www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8

süti beállítások módosítása