Srácok, ez szar volt!

2010.06.11. 22:51 mateja | szólj hozzá

Az esti Uruguay – Franciaország találkozótól azt vártam, hogy majd kárpótolni fog a nyitómérkőzés színvonalért, és egy igazi férfias, kemény futballt láthatok majd. Hát nem.

 

Pedig az előjelek alapján azt hittem, igazam lesz. Igaz, hogy a gallok valóban nincsenek túl jó formában, ráadásul van egy Domenech nevű betegségük is, de ettől függetlenül azért egy ilyen kerettől elvárható lenne a szép, győzelemre törő foci. Az uruknál pedig a papíron félelmetes Forlan – Suárez csatárduó riogatja az ellenfelek védelmét, így minden adott volt egy jó kis meccshez.

 

Hogy végül mégsem így történt, annak egy oka van: A franciák töketlensége.

 

Én úgy gondolom, hogy a kezdeti Forlan helyzetek / jelenetek ellenére az uruk bőven elégedettek lettek volna már a mérkőzés előtt az 1 ponttal, és inkább a védekezésre fókuszáltak. A gallok pedig egyszerűen nem tudtak velük mit kezdeni. Ribery még csak-csak hozta a formáját, de nem jutott lövőhelyzetig, és annyira veszélyes beadása sem volt. Nekem Diaby játéka tetszett nagyon, sok labdát szerzett, és próbált ügyesen, kombinatívan játszani. Anelka beleszürkült a mezőnybe, ugyanakkor az is tény, hogy szinte egyetlen egy igazán használható zsugát sem kapott.

Lodeiro kiállítása után pedig megnyomta az utolsó 10 percet Franciaország, de még Henry-val felvértezve sem sikerült betalálniuk – nem is volt komoly ziccerük sem. Nagyon keveset nyújtottak, semmi váratlan húzásuk nem volt, kidolgozott, hátulról felépített tudatos támadásokról nem is beszélve. Ez így nagyon kevés lesz tőlük a következő 2 mérkőzésen.

Diaby mellett egyébként a legjobb teljesítményt szerintem Nisimura Juicsi, a kis japán játékvezető nyújtotta, aki abszolút korrektül és következetesen, végig kézben tartva vezette a meccset, le a kalappal előtte!

 

A végeredmény tehát:

 

Uruguay – Franciaország 0-0

 

Így az A csoport első fordulójára tett 2 tippem közül egyik sem jött be, szégyellem is magam miatta erősen…

A legjobban mindenesetre nem ez bánt, hanem hogy nem láttunk még igazi focit. De majd talán holnap, úgyis 3 meccs lesz, képtelenség, hogy megint ilyen pocsék összecsapások legyenek…

 



A bejegyzés trackback címe:

https://futball.blog.hu/api/trackback/id/tr932075248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása