Ne menj a törökökhöz, Balázs!

2010.06.03. 14:15 mateja | szólj hozzá

Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban olvastam a legújabb átigazolási pletykát, ami ráadásul lehet, hogy több mint egy szokásos nyári kacsa. Balázsról ugyanis azt írják, hogy a török Fenerbahce állítólag igen élénken érdeklődik iránta, s már nagyon komoly tárgyalásokat is kezdett a PSV-vel ez ügyben.

 

Mint mindig, ezúttal is a teljesen személyes véleményem fog következni. Szerintem Dzsudzsák jelenleg az egyik legtehetségesebb, és legpiacképesebb labdarúgónk (Ha Gera Zoli fiatalabb lenne pár évvel, akkor persze ő lenne az). Fiatal kora ellenére is meghatározó tagjává tudott válni a Debrecen felnőtt csapatának, majd utána Eindhovenben sem vallott szégyent, sőt. A legutóbbi szezonban minden sorozatot egybevéve majdnem 20 gólig jutott, és hasonló mennyiségű gólpasszt is adott, a PSV egyik kulcsemberévé vált, aki képes volt akár mérkőzéseket is eldönteni. Mindezt a Holland első osztályban, ami ha nincs is a világ legjobb 5 bajnoksága között, azért szorosan követi őket. Aki itt jól teljesít, azt viszik Angliába, Spanyolországba, Olaszországba.

 

Éppen ezért számomra igen furcsa és érthetetlen döntés lenne Balázs és a menedzserei részéről, ha végül Törökországban kötne ki. Nem a török futball minőségét, az ottani kényelmes életet, és a minden bizonnyal ezzel járó még nagyobb anyagi gazdagságot kérdőjelezem meg, hanem az egésznek a szakmai döntését. Ha "Dzsudzsi" a világ legjobbjai között szeretne szerepelni, ahogy azt többször is nyilatkozta, akkor szerintem két dolgot tehet:

 

1: lehúz még egy szezont a PSV-nél, még egy minimum ilyen idényt produkál, és utána garantáltan helye lesz a fentebb említett top bajnokságok valamelyikében

2: már most erősebb bajnokságba igazol, de akkor számítania kell rá, hogy sokkal nehezebb dolga lesz bekerülnie a kezdőcsapatba, mint ha az 1-es utat járná be. Ez persze nem baj, ha tud és akar is küzdeni, de egyes kritikusok – és valahol szerintem is – Balázs még azért nem nőtte ki teljesen a PSV csapatát.

 

A jelenlegi, Törökországba való igazolása pedig szerintem visszalépés lenne, főleg, ha az azutáni jövőjét nézzük. Oda majd ráér akkor menni, ha majd csak levezetni akar már…

 



A bejegyzés trackback címe:

https://futball.blog.hu/api/trackback/id/tr962053486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása