Megint egy külföldi menti meg a Fradit?

2010.05.05. 23:51 mateja | szólj hozzá

Olvasom a híreket, miszerint a Ferencváros futballcsapata valószínűleg ismét külföldi edzőt fog megkérni arra a nemes feladatra, hogy irányítsa a zöld-fehér gárdát. De vajon tényleg külföldön keresendő a megoldás?

 

Ferencvárosi Torna Club. Az egykor szebb napokat látott együttes a mai napig fogalom, ugyanakkor az ember önkénytelenül is hozzáteszi azt, hogy „De azért EZ a Fradi már nem AZ a Fradi…”. Bizony. Nyilván nem az elmúlt 1-2 évben, hanem inkább 5-6-7 évben jó indult nagy hanyatlásnak a Fradi (de persze beszélhetnénk a BL idején elszórt milliókról is...), de kétségtelen, hogy leginkább az angolok megjelenése óta agonizál. Nem sikerült elsőre a feljutás anno az NB2-ből (habár a kizárásuk jogtalan volt, vagy ha jogos, akkor körülbelül 4 csapat indulna minden évben az első osztályban), aztán most az NB1-ben sem megy annyira. Edzőt is cserélnek, mert nincs megfelelő papírja, meg amúgy is.

 

De kérdezem én: Nem teljesen mindegy, hogy ki ül le hivatalosan az FTC padjára? De. Úgyis a háttérből szólnak az angol urak, hogy láttak valami tehetséges futballistát a Kirgizisztán 4. osztályában, akinek amúgy van egy másik kiváló balbekk ismerőse a Máltai harmadik ligában… Amíg a Ferencvárosban ilyen nevenincs, kiégett, Anglia 4. osztályában sem játszó öreg buldózereket hoznak (tisztelet a kivételnek!), addig nincs miről beszélni. S addig teljesen mindegy, hogy ki lesz az edző. Arról nem is beszélve, hogy szerintem Magyarországon is lehetne találni tehetséges, hazai szinten sikeres trénert, de hát a Fradi most már egy európai márka lett, kvázi egy multinak a hazai képviselője, úgy hogy ide külföldi edző jön, és punktum! Olvastam is több helyen, hogy José Mourinho valószínűleg távozik Milánóból a szezon végén…



A bejegyzés trackback címe:

https://futball.blog.hu/api/trackback/id/tr381977948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása