Ennek mi volt az értelme?

2010.06.05. 20:08 mateja | szólj hozzá

Hollandia – Magyarország 6-1. Akkor ezt még egyszer. Hollandia – Magyarország 6-1. Az eredmény ugyan egy barátságos mérkőzésen született, de azért azt ugye nem várja el senki tőlünk, szurkolóktól, hogy akkor már ne is dühöngjünk, ugye?

 

A németek elleni parádés mérkőzés után újabb megaláztatásban vehettek részt a címeres mezbe bújt, gondosan összeválogatott sztárfutballistáink. Ezúttal a holland válogatott mutatta meg nekünk, hogy manapság hogyan is művelik a világ legnépszerűbb sportágát.

Pedig minden olyan szépen indult: Dzsudzsák Balázs gyönyörű ballábas tekerésével még mi vezettünk, s bár már az első félidő további részében sem volt sok közünk a játékhoz, a szünetre 1-1-es döntetlennel vonulhattunk. A második játékrészben viszont már érvényesült a papírforma, az Oranje támadószekciója totálisan szétzilálta a mieink „védelmét”, akik gyakorlatilag a különféle csúszó gyakorlatokon kívül másban nem igen jeleskedtek. Felesleges lenne belemenni az egyéni értékelésekbe, mindenki iszonyatosan gyenge volt. A gond nem is ezzel van, hanem magának a mérkőzésnek a létrejöttével.

 

Gratulálok azoknak a magyar személyeknek, akik úgy gondolták, hogy lesz bármi értelme is a németek elleni, illetve a mai összecsapásnak. Gratulálok mindenkinek, aki azt hitte, hogy az idei szezonban már egyáltalán nem érdekelt magyar játékosok majd ugyanúgy fognak pörögni, mint a Világbajnokságra készülő holland sztárok. Külön gratulálok Koemannak, aki a múltkori zakó után magára hagyta a válogatottat „Csináljatok amit akartok!” felszólítással. Drága Erwin! Ha már ennyire nem érdekel a csapatod, akkor maradj is Hollandiában, és többet ne gyere vissza Budapestre!

 

De vele együtt egyik szakvezetőt sem látom a továbbiakban szívesen, ugyanis teljesen felesleges sikerült egy újabb, kurva nagy rúgást bevinniük az amúgy is agonizáló magyar futball testébe. Olyan apróságokra már ki sem térek, hogy ezzel az egész országnak is ártottak. Igaz, a játékosok is, akik között hemzsegnek a Nyilasi Tibor által is emlegetett megélhetési futballisták, de hát kicsit körül kellene nézni, hogy milyen elv szerint válogatják be a magyar játékosokat már évek óta. Nem mintha olyan nagy lenne a merítés.

Egy szó mint száz: ezt elkúrtátok fiúk, nem kicsit, nagyon.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://futball.blog.hu/api/trackback/id/tr892059170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása